Треньорският щаб и директорите на "Левски" не вземат заплати от януари, а футболистите доброволно са се отказали от премии, за да подпомогнат клуба в тежкия момент. Това заяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев по време на поднасянето на венци на паметника Васил Левски.

Шефът започна с отговор на боса на "Славия" Венцеслав Стефанов, който заяви вчера, че в администрацията на "Герена" се вземат огромни заплати, тази на Колев била 22 хиляди лева, а на други - по 13 000. Подобно на вчерашната декларация на "Левски", Павел Колев опроверга това. Той не искаше да отговаря на Стефанов, нарече казаното от президента на "Славия" "дребнотемие" и "никакво покритие с реалността, особено в ден като днешния".

По думите му неговото месечно възнаграждение е "поне три пъти по-малко". Не я взел през януари "като морален акт". Докато треньори и служители не си получат заплатите, бившият служител на БФС няма да вземе своята. Не е единствен, други също са постъпили като него, начело със старши треньора Петър Хубчев.

"Треньорите са отказаха от заплатите си, рече Колев. - Футболистите не получават премии от ноември, те сами дойдоха при мен и доброволно се отказаха, когато стана ясно, че може да имаме проблеми. Не истина, че Спиърингс (новото холандско попълнение, бел. ред.) взема 30 000 евро. Ние не сме подписвали договори с такива суми. Най-високата заплата в "Левски" е договорена преди нашето идване, но няма да кажа на кого е. Новите дори не се доближават. Ясно е какво се цели - тези дезинформации да откажат хората, които ни помагат. Но въпреки всичко те продължават да го правят."

Павел Колев увери, че дарените пари няма да отидат за заплати, а само за вноските към НАП по споразумението за разсрочено плащане по старите задължения. Месечната вноска възлиза на 143 000 лв.

Точно толкова е дарил адвокатът Александър Ангелов, който беше част от управлението на "Левски" по времето на Иво Тонев (преди Спас Русев, бел. ред.). 

Вчера "Левски" обяви, че броят на закупените абонаментни карти възлиза на 4000 - рекорд за родния футбол. Поставена е нова цел - 5000.

„Ако хората продължават да ни подкрепят по начина, по който го правят до този момент, ние ще завършим сезона без проблем, заяви Павел Колев. - Винаги сме имали надежда, тя не е умирала. Продължаваме да работим всеки ден, полагаме всички усилия, мисля, че нещата вървят в добра посока. Надявам се "Левски" да го чакат още по-добри дни.

Според мен ние сме тръгнали в правилната посока, дано да продължим. След края на сезона ще трябва да седнем да разговаряме с феновете и спонсорите, защото няма как да формулираме цели, без да знаем с какъв бюджет разполагаме. Не е проблем бюджетът на клуба да се намали, дори драстично.“

„Не съм говорил с Васил Божков. Говоря с генералния спонсор, всеки ден се чуваме. Те следят ситуацията, изказаха готовност да продължат да помагат, но в момента нямат възможност да го направят, допълни той по адрес на братя Ганеви, собствениците на "Национална лотария". - Поел съм ангажимент да изляза и да кажа, когато има промяна, но такава все още няма. Не аз съм направил нещо, а хората, които даряват всеки ден, купуват си абонаментни карти, фланелки...

Павел Колев пред паметника на Васил Левски.

 

Това са хората, които спасяват "Левски". Заради тях ще преведем на футболистите някаква част от заплатите, хората са си дали от джоба, за да може "Левски" да съществува нормално. Аз единствено им давам отчет и казвам истината. Ще направим публично отчет какви пари сме получили от билети, от абонаментни карти и от продадени фланелки.

Ето това е провалът на управлението ни, за една година не направихме нищо, за да ангажираме привържениците на "Левски". Не работихме с тях, допуснахме грешки и въпреки това ни подкрепят. Аз по-хубаво нещо от това не знам да се е случвало на Левски в последните години“, завърши изпълнителният директор.