Двама заразени с новия коронавирус пътници от поставения под карантина в японския круизен кораб "Даймънд принсес" починаха, съобщиха днес японски медии, цитирани от Франс прес.

Жертвите са мъж и жена, японски граждани, на 80 години.

Това са първите смъртни случаи сред над 600-те потвърдени носители на вируса на борда на кораба. Според телевизия Ен Ейч Кей мъжът и жената са били евакуирани от кораба на 11 и 12 февруари и са били откарани в болница в тежко състояние. И двамата са страдали от хронични заболявания.

Вчера от "Даймънд принсес" слязоха около 500 души, минали двуседмична карантина, у които вирусът не бе открит. Евакуацията на всички пасажери се очаква да отнеме най-малко три дни. На борда на кораба се намираха 3711 пътници и екипаж.

Южна Корея съобщи днес за 31 нови случая на коронавирус (Covid-19), с което общият брой на заразените достигна 82, съобщи агенция Йонхап. 

Броят на починалите от новия коронавирус в Китай достигна 2118, оздравели са повече от 16 100, а заразените са над 74 500 души. Това съобщи днес китайският Държавен комитет по здравеопазването, предаде ТАСС.

Френско-нидерландската авиогрупа Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM) пък е изчислила на 150 до 200 милиона евро пропуснатите си печалби от спирането на полетите до и от Китай от февруари до април заради разпространението на коронавируса, предаде Франс прес.

БТА