Защото "не предлага интересни теми", Нова телевизия се отказва от сътрудничеството с журналистиката и кореспондент в Брюксел Антоанета Николова. Това разказа самата Николова пред Клуб Z. И допълни, че няма да отразява срещата на върха на ЕС за медията.

Малко по-късно от Нова Броудкастинг Груп излязоха с позиция, че не уволняват Николова. Тя е работила и досега на хонорар за телевизията. 

"По повод разпространената фалшива информация за уволнение на кореспондента на NOVA Антоанета Николова, заявяваме следното:

Антоанета Николова не е уволнена от Нова Броудкастинг Груп. Като журналист на свободна практика ние работим с нея по стандартния начин – хонорар за всеки излъчен материал, като поредното плащане към фирмата на Антоанета Николова коректно и по график беше извършено тази седмица. 

Мениджмънтът на Нова Броудкастинг Груп категорично вярва, че работата на медиите ни с колеги на свободна практика не би трябвало да ограничава и спира възможностите за професионално развитие на ресорните ни журналисти.

Искрено се надяваме на коректно отразяване на фактите и немултиплицирането на откровени лъжи."

 

Решението на телевизията на Кирил Домусчиев да се откаже от работата й идва две седмици след гостуването на главния прокурор Иван Гешев в Брюксел. Там той беше поканен за среща от български евродепутати. Журналистите, които обикновено отразяват Европарламента и работата на Европейската комисия, обаче го изненадаха. Раздразнението на Гешев от срещата с тях предизвикаха репликите към главния редактор на "Биволъ" Атанас Чобанов: "Как е времето в Москва?", а евродепутатът Александър Йорданов възкликна: "Как не ви е срам!" и "Дребни провокатори!"

Антоанета Николова също бе сред журналистите, отразили визитата на Иван Гешев. Тя е дългогодишен кореспондент на "Дойче веле", "Скай Италия", бТВ.

През последната година от Нова телевизия си тръгнаха Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов и Анна Цолова. Напусна и продуцентът Дарина Сарелска. Отстранена беше и Силва Зурлева. Махната беше и Виктория Бехар, която бе мениджър "Стратегическо развитие".

Оставки подадоха и няколко от продуцентите и водещите Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова. Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип, създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов.

В края на януари тази година от Нова телевизия беше уволнен и режисьорът Валдес Радев, автор на кибершаржове с представители на властта.