"Интер" спечели първото действие срещу "Лудогорец" от 1/16-финалите в турнира Лига Европа - 2:0 в Разград. 

Привлеченият от "Тотнъм" миналия месец датски национал Кристиан Ериксен вкара в 71-ата минута с удар от границата на наказателното поле. Ромелу Лукаку удвои от дузпа в добавеното време, отсъдена след разглеждане на ВАР за игра с ръка.

Това беше дебют на видеоасистент рефера на български стадион.

Малко след 1:0 Ериксен разтресе напречната греда, а Алексис Санчес също удари рамката на вратата на "орлите" при 0:0.

Класата на "Интер" се оказа непосилна за българския шампион. "Лудогорец" пое инициативата в края, но не създаде чиста голова възможност. Все пак се представи прилично, особено след почивката, когато опита и контри, а в няколко акции му липсваше последния пас или удар.

Реваншът е след седмица.

"Лудогорец" понесе удар преди началото на срещата, когато заради контузия от състава отпадна Клаудиу Кешеру. Заменилият го Якуб Шверчок не беше на ниво.

Лаутаро Мартинес направи пропуск в началото, а малко след това и Кристиано Бираги - Пламен Илиев блесна с добро спасяване. "Интер" почти не даваше топката на своя съперник, разиграваше умело.

До края на полувремето "нерадзурите" опитаха удари отдалеч, а Илиев още веднъж се намеси при набег на Ериксен.

След почивката играта стана малко по-динамична. В 50-ата Алексис Санчес нацели греда. Натискът на гостите се засилваше, а "Лудогорец" поне започна да гледа към отсрещната врата на контри.

Павел Върба

Антон Недялков, който през първата част имаше проблеми с Виктор Моузес по левия фланг, заигра активно напред. Отправи и силен удар, но не уцели вратата - за целия мач "Лудогорец" не уцели рамката на Даниеле Падели.

Антонио Конте

След гола на Ериксен "зелените" се отвориха, но личеше, че не им стига самочувствие. В добавеното време се стигна до дузпа за игра с ръка на Анисе при центриране. В друга ситуация - при атака на българския тим, отново имаше съмнения за игра с ръка.

Испанският съдия Карлос дел Серо Гранде обаче не прибегна до гледане на монитора край терена, а само се допита до колегата си за ВАР.

Закономерна и заслужена победа на "Интер".