София Лорен отново на екран – голямата италианска актриса играе във филм на „Нетфликс“ по роман на Ромен Гари, съобщава „Варайъти“.

Драмата La Vita Davanti a Sè… ("Животът пред теб") показва 85-годишната Лорен след дълго прекъсване на артистичната ѝ кариера. Последният ѝ филм „Девет“ е от 2009 г. Режисьор на „Животът пред теб“ е синът ѝ Едоардо Понти.

Филмът е екранизация на едноименния роман на Ромен Гари. Ще видим Лорен като възрастната мадам Роза, оцеляла от холокоста. Тя се грижи за изоставени деца в приют, в който попада 12-годишният Момо от Сенегал. Двамата започват да се закрилят взаимно.

Романът „Животът пред теб“, публикуван от Гари под псевдонима Емил Ажар, е филмиран през 1977 г. от израелския режисьор Моше Мизрах със Симон Синьоре в главната роля. Продукцията получава „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм.

„По време на кариерата си съм работила с някои от най-големите филмови студия, но нито едно от тях не е имало такава аудитория и културно разнообразие като „Нетфликс“ и това много ми харесва“, коментира София Лорен.

Все още не е известна датата на премиерата на филма. Преди да бъде пуснат на стрийминг платформата, се очаква „Животът пред теб“ да участва в някой от големите кинофестивали през тази година.

София Лорен е носителка на „Оскар“ за главна женска роля в „Чочарка“ (1960), както и за цялостен принос, пет пъти лауреат на „Златен глобус“.

"Площад Славейков"