Американският президент Доналд Тръмп се подигра на получилия награда "Оскар" за най-добър филм "Паразит". На предизборен митинг вчера в щата Колорадо Тръмп довери, че му се иска да се върнат класически творби като "Отнесени от вихъра", предаде Ройтерс, съобщава БТА.

Американският президент имитира водещ на церемонията по раздаване на наградите "Оскар" и попита риторично какво, по дяволите, е било всичко това?! "Имаме си достатъчно проблеми с Южна Корея, с търговията. И след всичко те им дават награда за най-добър филм", коментира той.

"Не може ли да получим обратно "Отнесени от вихъра", моля?" каза Тръмп пред хиляди свои привърженици, визирайки филмовата класика, получила "Оскар" за най-добър филм преди 80 години.

След речта на Доналд Тръмп дистрибуторът на „Паразит“ в САЩ – „Неон“ – публикува туит, който коментира възмущението на президента:

„Разбираемо е, той не може да чете.“

Американският президент се изказа негативно и за Брад Пит, който бе удостоен с "Оскар" за най-добра поддържаща роля за филма "Имало едно време в Холивуд".

При получаването на наградата си Пит каза, че разполага с повече време за произнасяне на слово - 45 секунди, отколкото е имал бившият съветник на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън на процеса по импийчмънт в Сената.

"Никога не съм му бил голям почитател. Голям умник се оказа", заяви Тръмп за Пит.

След митинг в Лас Вегас, на който ще говори днес, президентът се връща във Вашингтон.