"Обединени патриоти" за пореден път заплашиха ГЕРБ с напускане на управлението. Поводът този път бе изборът на членове на Комисия за регулиране на съобщенията от парламента. Според патриотите е имало задкулисна договорка да бъде избран кандидатът на ДПС Ердинч Хайрула, а не Пеньо Пенев, издигнат от малкия коалиционен партньор.

"Няма да участваме и няма да носим отговорност за чужди грешки и решения. Ние се питаме кое е управляващото мнозинство - ДПС и ГЕРБ или "Обединените патриоти" и ГЕРБ?", заяви депутатът Юлиян Ангелов от парламентарната трибуна.

Той даде и примери за общини, в които ГЕРБ управлява с ДПС.

"Защо трябва да носим отговорност за избор на представител на ДПС? Или може би се формира някакво ново управление? Ако от ГЕРБ са съгласни да управляват с ДПС, нямаме нищо напротив. Всеки си носи кръста в политиката. Но ние не сме съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции", каза още Ангелов.

От БСП попитаха дали патриотите ще напуснат управлението.

"Защо три години носите тази отговорност", обърна се към патриотите Георги Свиленски.

Кръстина Тасков от "Воля" също попита ГЕРБ дали не са "скритото лице на ДПС".

Ангелов не им остана длъжен, Той заяви, че по места "Воля" подкрепят ДПС. Той се обърна и към БСП с думите, че ДПС подкрепя задкулисно "вашия президент".

Спорът се разгорещи особено много, когато в него се намеси Павел Шопов от "Атака". Партията на Волен Сидеров напусна "Обединени патриоти". Шопов изреди от парламентарната трибуна случаи, в които ВМРО и НФСВ са имали кадрови провали в настоящото управление.

Депутатът Милен Михов отговори на Шопов, който обаче излезе до него и размаха снимки на хората, които според него са кадрови провали. Това провокира ответна реакция от други депутати на ВМРО и са наложи квесторите да се намесят, за да разтърват бившите съратници.