Представяйки „Ирландеца“, Мартин Скорсезе заяви пред медиите, че това вероятно е последният му филм. Пред „Гардиън“ 77-годишният режисьор заяви, че той и актьорите в „Ирландеца“ са в края на живота си и са дали най-доброто от себе си. По-нататък знаем какво стана – десет номинации за „Оскар“ и нито една награда от Академията. 

Но всеки има право да си промени мнението – както показва и практиката на звездите, няма особен смисъл да приемаме сериозно думите на някой, когато каже, че спира да пее, пътува, пише, снима… дори и да го казва съвсем искрено.

Задава се следващият филм на Скорсезе – „Killers of the Flower Moon“, снимките започват през март. Какво е вдъхновило режисьора да се завърне на снимачната площадка, вероятно ще узнаем от някое от следващите му интервюта.

„Killers of the Flower Moon“ е по едноименната биографична книга на Дейвид Гран („Изгубеният град Z“) и ще бъде в стила на уестърн от 20-те години на миналия век. Действието ще се развива в Оклахома сред каубои.

Сюжетът описва трагедията на индианското племе осейдж, настанено на твърде бедна и неплодородна земя, която все пак обича. Но в Оклахома откриват нефт и пристигат белите хора. Напрежението се покачва, стига се дотам, че в затвора можеш да влезеш по-скоро за убийство на куче, отколкото на индианец.

В актьорския състав са ангажирани Робърт де Ниро и Ленардо ди Каприо – все още не е ясно с какви роли, отбелязва „Колайдер“.

Очаква се новият филм на Мартин Скорсезе да излезе на екран през 2021 г.

Площад "Славейков"