Свързваната с депутата от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски търговска верига "Лафка" започва да затваря павилиони. 

За евентуалния фалит съобщава в. "24 часа", който е разпространяван от мрежата. Според вестника, "Лафка" започва да закрива обектите си от този уикенд. Той се позовава на два източника - неофициално, като посочва, че все още издателите не са получили официално информация от собствениците.

"Лафка" има близо 2000 обекта в цялата страна. Като най-вероятна причина за евентуален фалит на мрежата се посочват измененията в Закона за хазарта, с които монополът върху лотарийните игри бе "връчен" на Държавния спортен тотализатор, а лицензите на частните оператори от вчера официално са отнети. 

Както е известно, "Национална лотария" на Васил Божков бе най-големият разпространител на талоните на щастието. Един от основните дистибутори на нейните билети бе именно "Лафка".

Междувременно търговците на лотарийни билети обявиха, че имат да си взимат между 27 и 35 милиона лева като нереализирани продажби на талони, в чието закупуване са инвестирали, с бързото закриване на частните лотарии. Става въпрос за 18 000 обекта в цялата страна. Властите ги пратиха да си търсят парите от фирмите на Божков по съдебен път.

Спортният тотализатор пък още е в процес на реорганизация. Законът му даде възможност да разпространява лото игрите навсякъде, в т.ч. в магазини, бензиностанции и пр., стига да е на отделен и обозначен щанд и с нает от него персонал. Тотото има над 500 собствени обекта, над 200 на франчайз и малко над 1000 са на външни фирми, с които работи.