Организаторите на т.нар. Луковмарш твърдят, че той не е неонацистки, а патриотичен, с който те почитали "един велик българин" и където "родолюбци мирно и цивилизовано" искали "да се възползват от тяхното право на свободно събиране".

Някой може ли да предположи защо в такъв случай германски неонацисти (както и такива от други европейски страни, описани в предишни години!) идват да "отдадат почит" към един "велик" българин?

Жокер: в биографията на този българин, ген. Луков, има едно-единствено нещо, което би могло да ги привлича: че е бил лидер на съюза на българските национални легиони - ултранационалистическа профашистка и пронацистка организация по време на Втората световна война.

С други думи, не е нужно аз или някой друг да твърдим, че сборището Луковмарш е неонацистко - това го доказват с действията си всички европейски неонацисти, които днес са се запътили към София.

При това не за пръв път.

Организаторите на марша през миналата година проведоха в столицата и друго сборище - ден след рождения ден на фюрера. Сигурно и то е било посветено на някой "велик" българин.