Тайсън Фюри отново е световен шампион по бокс в тежка категория. Циганския крал спечели с технически нокаут в седмия рунд срещу Дионте Уайлдър и взе титлата на WBC (Световен боксов съвет) в кървав сблъсък в Лас Вегас.

Британецът доминирше още от първия рунд, а в третия и петия записа нокдауни. Това е първа загуба на Уайлдър, активът на когото е 42 победи (41 с нокаут), 1 равенство и 1 загуба. Фюри има 30 успеха (21 с нокаут) и 1 равенство.

Равният двамата записаха в битката помежду си в края на 2018 г., когато Бронзовия бомбардировач запази шампионския пояс, но днес му беше отнет.

Така Фюри излезе на ринга. Минути по-късно той седна на трона наистина.

Така всичките титли в тежка категория сега са притежание на британци - останалите държи Антъни Джошуа. И обединителен мач става все по-възможен. Стига Джошуа да остане на върха - през юни най-вероятно той ще защитава поясите си срещу Кубрат Пулев.

И второто издание на спора между Уайлдър и Фюри оправда очакванията. В седмиците преди боя двамата си отправиха много закани и обиди, а в петък едва не се сбиха по време на последната съвместна пресконференция. Затова на кантара бяха разминати.

Тайсън Фюри, който за първи път стъпи най-високо през есента на 2015-а, побеждавайки Владимир Кличко, но после му отнеха титлите заради наркотици, започна да засипва опонента си с удари от началния гонг. Личеше напрежението между двамата.

Той държеше Уайлдър на дистанция, благодарение на по-дългите си ръце и пласираше десни и леви прави в главата му. В третия рунд роденият край Манчестър боец заби дясно кроше в лявото ухо на американеца и оттам рукна кръв. Първи нокдаун.

Четвъртият рунд беше малко по-равностоен, но в петия Фюри отново прати съперника си на пода. Уайлдър едва се държеше на краката си и търсеше само клинчове, за да спре устрема на Циганския крал. Не му беше отнета точка заради това, но Тайсън и без това имаше огромно предимство.

В шестия и седмия рунд превъзходството беше много осезаемо. И съдията на ринга прекрати битката, след като треньорът на американеца хвърли кърпата. Тогава сблъсъкът се водеше почти изцяло край въжетата.

Дионте Уайлдър протестира, но после в интервюто призна, че е загубил заслужено.

А Тайсън Фюри спази обещание и пак показа певческия си талант. Той пя пред всички в залата любимата си песен - знаменитата American pie на Дон Маклийн.

Много е вероятно да се стигне и до трети мач между двамата, но ситуацията в тежка категория сега изглежда различно и вълнуващо.