Четири мача в италианската Серия А, предвидени за днес, са отложени заради епидемията на коронавирус, съобщават световните агенции. Двубоите са "Интер" - "Сампдория", "Аталанта" - "Сасуоло", "Верона" - "Каляри" и "Торино" - "Парма".

Решението е на италианския премиер Джузепе Конте и на спортния министър Винченцо Спадафона. Останалите неделни срещи засега ще се играят.

Вчера беше потвърдено, че двама души в Италия са загинали заради коронавирус, а към момента заболелите са 79.

Това засегна и спортния живот на Апенините. Общият брой на отложените спортни събития през уикенда клони към 100. Около 42 срещи в аматьорския и юношеския футбол ще бъдат пренасрочени, както и над 50 във волейбола, баскетбола, ръгбито и други спортове.

Сред засегнатите от мерките срещу вируса не беше мачът СПАЛ - "Ювентус" (1:2). Това бе двубой №1000 в професионалната кариера на Кристиано Роналдо. И той го увенча с гол - за 1:0. Това е 11-и пореден мач на португалеца в Серия А с гол, като той изравни рекорд на Габриел Батистута и Фабио Куалярела.

Роналдо има 725 попадения в своите 1000 срещи във всички отбори, за които е играл, както и в националния отбор на родината си.

Идния уикенд е сблъсъкът "Ювентус" - "Интер". "Старата госпожа" има четири точки аванс пред "Лацио" и шест пред "Интер", но двата преследвача са с мач по-малко.