29-годишният Морис П. е шофьорът, който сгази 52-ма души на карнавалното шествие в градчето Фолкмарзен в германската провинция Хесен вчера. Мъжът се вряза с колата си в множеството и е карал през хората поне 30 метра. Инцидентът стана малко преди 15 часа. 700 души участваха в карнавала.

Морис П. е от същия град. Преди няколко години се е преместил в него със семейството си от Баден-Баден.

Той има наранявания в главата и още не може да бъде разпитан. Съседка на Морис разказа пред медиите, че го е видяла малко преди нападението. Изглеждал като човек, взел наркотици. Казал й:

„Ще ме видиш след малко по всички медии.“

Не е ясно още дали наистина е бил наркотизиран. Алкохолната му проба е отрицателна. Полицията не смята, че става дума за атентат, няма и политически мотив за атаката. Морис П. ще бъде обвинен в опит за предумишлено убийство. Според разследващите е възможно психически проблеми да са в основата на трагедията.

По чудо няма загинали при инцидента. 52-ма души са ранени. Най-младата жертва е едва на 2 г., най-възрастната на 85. 18 са ранените деца. 17 души са били превързани в клиниките  и освободени, останалите са настанени за болнично лечение.