"Байерн" (Мюнхен) премаза "Челси" с 3:0 насред "Стамфорд Бридж" в първия мач между двата отбора от осминафиналите на Шампионската лига. Убедителната победа и доминацията в притежанието на топката със сигурност се е усладила на феновете на "баварците".

Минаха почти 8 години откакто "Челси" победи с изпълнение на дузпи "Байерн" (Мюнхен) на финала на Шампионската лига, който се игра на "Алианц Арена". 

В другия осминафинал "Барселона" успя да измъкне равенство от 1:1 на гости на "Наполи". 

"Челси" - "Байерн"

Още от самото начало на мача германците демонстрираха, че нямат намерение да се задоволят с равенство на "Стамфорд Бридж". Притежанието на топката през цялото първо полувреме бе над 65 процента в полза на "Байерн".

Първото по-опасно положение дойде в 16-ата минута, когато Левандовски изпробва Кабайеро от близко разстояние, но стражът на "сините" успя да избие с крак в корнер.

В 35-ата минута Томас Мюлер можеше да открие резултата, но ударът му с глава се отби в напречната греда.

Пред "Челси" все пак се откри възможност - Маркос Алонсо отправи опасен изстрел от границата на наказателното поле, който силно наподобяваше гола му срещу "Тотнъм" миналия петък. Този път испанецът нямаше късмет.

Второто полувреме започна отлично за "Челси". Играчите на Франк Лампард сякаш се бяха оттърсили от летаргията през първото полувреме и бяха готови да отвърнат на предизвикателството.

Тогава Серж Гнабри демонстрира защо е сред най-обсъжданите млади таланти. 

В рамките на 3 минути германецът отбеляза два гола (51-ата и 54-ата минута) с брилянтни асистенции на Роберт Левандовски.

Девятката подписа присъдата на "Челси" като оформи класическия резултат в 76-ата минута. След това баварците най-накрая утолиха жаждата си за голове с изключение на няколко опасни шута на Гнабри.

Проблемите за "сините" не свършват дотук - Маркос Алонс получи червен картон, след като удари без топка футболист на противниковия отбор.

"Наполи" - "Барселона"

"Барселона" и "Наполи" не успяха да излъчат победител в срещата си на "Сан Паоло" - мачът завърши 1:1. За разлика от другия двубой, добрите голови положения в Италия липсваха.

Гостите започнаха с пълен контрол на топката - 65:35 процента до 22-ата минута. Това обаче не попречи на играчите на Дженаро Гатузо да ги изненадат.

В 30-ата минута след скоростна контраатака Дрис Мертенс отправи прекрасен удар от границата на наказателното поле, а топката "обра паяжините" в левия ъгъл на вратата на Тер Стеген - 1:0.

Италианците отното се прибраха и продължиха да попиват напрежението от натиска на "каталунците", които обаче така и не стигаха до чисто положение.

Голът падна през второто полувреме след брилянтни къси пасове, напомнящи играта на "Барселона" от ерата на Пеп Гуардиола. Накрая Семедо подаде топката на Гризман на точката за изпълнение на дузпа и френският национал необезпокояван я прати неспасяемо във вратата.

В 89-ата минута вечерта за "Барселона" бе помрачена, след като Артуро Видал получи жълт картон след опасно влизане отзад. Чилийският полузащитник изрази по недвусмислен начин недоволството си от решението на рефера, който не му остана длъжен и го прати преждевременно към съблекалните.