Премиерът Бойко Борисов ще се яви пред парламента утре, за да бъде изслушан за въвеждането на тол системата. Предложението за това бе на БСП. Първоначално то не бе подкрепено, но след прегласуване получи подкрепа от 105 депутати. 76 бяха "против", а 45 се въздържаха.

Предложението бе представено от зам.-шефа на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Той изтъкна напрежението в населените места около София заради винетките.

"За съжаление и до ден днешен нито решението на Министерския съвет, подписано от г-н Борисов, е отменено, нито е актуализирано с изваждане на съответните участъци. Лъжата, която беше казана през миналата година, продължава да действа. Хората не знаят какво да правят, освен да следят по телевизията някой от управляващите да излезе и да обясни", заяви Свиленски.

Според него нито министър Аврамова, нито заместник-министър Нанков може да даде отговор, нито служителите на администрацията в тол управлението. А единственият, който може да го направи, е премиерът.

Свиленски заяви, че Борисов трябва да дойде в пленарната зала и да обясни на българските превозвачи по какви правила ще вършат своята работа. Той изтъкна, че вчера е станало ясно, че устройствата, които те трябва да ползват, също ги няма.

Свиленски изтъкна, че в БСП знаят, че Борисов днес не е в България. Затова предложението бе той да бъде изслушан утре.