Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че Турция няма намерение да прави отстъпки в Идлиб, предава Анадолската агенция, цитирана от Фокус. 

Държавният глава съобщи по време на седмично заседание на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), че Анкара възнамерява да увеличи военното си присъствие в Северозападна Сирия.

Турция също смята да предприеме всички стъпки за предотвратяване на хуманитарна криза в Идлиб, но няма намерение да отстъпва от региона.

Според турския лидер основният проблем, пред който сега се сблъсква Турция в Идлиб, е използването на сирийското въздушно пространство от страна на други държави.

"В момента най-големият проблем за действията на турските въоръжени сили в Сирия е използването на въздушното пространство. Надяваме се, че в близко бъдеще ще решим този въпрос", каза турският лидер.

Ердоган подчерта, че Турция няма намерение да прави и най-малки отстъпки в Идлиб.

"Привържениците на (президента на Сирия) Башар Асад трябва задължително да отстъпят извън линията на контакт, определена от споразуменията в Сочи. Времето на Асад изтича. Ще осигурим връщането на цивилните по техните домове", подчерта президентът.