"Реал" (Мадрид) за втора поредна година е пред отпадане още на осминафиналите в Шампионската лига след загуба с 1:2 от "Манчестър Сити" у дома. Предстои реванш на английска земя.

В другия мач тази вечер "Олимпик" (Лион) изтръгна 1:0 срещу "Ювентус". Всичките първи осминафинали преминаха.

"Реал" (Мадрид) - "Манчестър Сити"

Магията на Пеп Гуардиола отново хвърли сянка на "Бернабеу", като в добрите стари времена, когато беше начело на Барса. Гостите имаха повече и по-чисти голови ситуации, така заслужено ликуваха. Независимо че това стана след обрат.

Габриел Жезус можеше на два пъти преди почивката да изведе "Сити" напред. Във втората ситуация Серхио Рамос изби топката пред голлинията.

След почивката "Реал" опита натиск, но "гражданите" се справиха. Те от своя страна отвърнаха с опасни контри.

В 60-ата мин Иско от чиста позиция даде аванс и надежди на "белите". Не успяха обаче да задържат аванса. В 78-ата Жезус най-сетне огорчи Тибо Куртоа - с глава след центриране.

Бяха изминали по-малко от пет минути, когато Рахим Стърлинг заработи дузпа и Кевин де Бройне с лекота реализира за 2:1. 

В 87-ата "Реал" понесе още един удар - капитанът Серхио Рамос получи директен червен картон за нарушение срещу откъсналия се Жезус.

"Олимпик" (Лион) - "Ювентус"

Люка Тусар вкара победния гол в 31-ата минута за 1:0. Френският тим удари и греда (в 21-ата при 0:0), но това е общо взето всичко, което направи в атака.

"Старата госпожа" направи няколко пропуска, а след почивката игра почти изцяло в половината на съперника си, но не съумя да стигне дори до изравняване. В края на срещата съдията подмина дузпа за задържане на Пауло Дибала. Дори не се стигна до разглеждане на ВАР.

Като цяло Юве разочарова.