Григор Димитров оцеля в луд мач на осминафиналите на турнира в Акапулко - 6:7(8), 6:2, 7:6(2) за близо два часа и петдесет минути срещу Адриан Манарино (Франция).

Българинът имаше огромен аванс от два пробива в третия сет, но след обрат трябваше да спасява 2 мачбола в десетия гейм. Взе връх в тайбрек. На четвъртфиналите Димитров ще срещне Стан Вавринка, справил се с Педро Мартинес - 6:4, 6:4.

Не се очакваше първата ни ракета да има такива проблеми. Той започна стабилно. При 3:2 той стигна до брейк, върнат моментално. Нататък сетът отиде до тайбрек, в който Гришо имаше сетбол, но опонентът му е измъкна и малко след това дръпна с 1:0.

Нататък Димитровв вдигна нивото на играта си. Във втората част той поведе с 2:1 и този път затвърди пробива. След втори брейк изравни частите с 6:2.

Така тръгна и третият сет. Пробив на нула за Димитров и 2:1, последва 3:1. Българинът направи втори брейк - 4:1.  И тук започна необясним срив в играта му, в интерес на истината - типичен за него.

Французинът нареди серия от четири поредни победни гейма, в които върна и двата пробива и поведе с 5:4. В следващия гейм Манарино поведе с 40:15 на началния удар на Григор - два мачбола. Тук дойде ред на българина да покаже характер и той го направи този път - 5:5.

Мачът стигна до втори и решителен тайбрек, в който най-добрият ни тенисист се наложи и за трети път в кариерата си е в топ 8 в Акапулко.