Изключителен успех наричат руските медии поредното гостуване на „Хорът на Турецкий“ в София в сряда, 26 февруари, съобщава ТАСС. Особено впечатление е направил фактът, че цялата зала 1 на НДК – повече от 3000 души – е пяла заедно с хора и оркестъра „Моя страна, моя България“, „Подмосковние вечери“ и „Нека винаги бъде слънце“. Концертът е продължил повече от 3 часа, отбелязва ТАСС.

„Всички билети бяха отдавна продадени. Явно хората са се затъжили за нормална музика, а ние им предложихме огромен репертоар – много руски песни, класика, шансони, фолклор и други жанрове, при това на различни езици. Това разнообразие им хареса. Българите харесват шлагери, които са наследство от Съветския съюз“, казва пред кореспондент на ТАСС ръководителят на хора Михаил Турецкий и добавя: „Близостта до Европа диктува в България високо ниво на култура. Зрителите добре възприемат класическата музика, разбират музикалното изкуство.“

Догодина „Хорът на Турецкий“ отново планира гостуване в България, този път с репертоар от военни песни. Музикантите имат желание да проведат концерта си „Песни за победата“ на някой от централните софийски площади.

„Искаме да подарим на българите този празник“, казва Михаил Турецкий.

Тази вечер, 27 февруари, хорът „Турецкий“ ще пее в Двореца на културата и спорта във Варна, а на 28-и в зала „Сила“ в Пловдив.

"Площад Славейков"