Правителството отстъпи пред новите искания на превозвачите относно проследяващите устройства, с които трябва да са оборудвани подлежащите на тол такса превозни средства и обяви, че това е за последно.

Това е равносметката от днешния пореден напрегнат ден около въвеждането на системата, планирано за 1 март.

Сега превозвачите ще ползват без наем и такса обслужване GSP тракери и бордови устройства. В първите дни се очаква да се ползват маршрутни карти.

"На първо място, това което вчера се договориха колегите от транспортния бранш с премиера, ще бъде изпълнено. Двата доставчика на услуги съответно ще предоставят на нулева ставка и като цена на устройство, и като обслужване и поддръжка на бордовите устройства. Утре има среща и ще бъде организиран подобен подход заедно с джипиес доставчиците", посочи зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков след проведената днес в късния следобед поредна среща с превозвачите.

Бе дадена заявка обаче, че това ше е последната отстъпка - след като таква бе направена и за обхвата и цените на тол системата. В предаването "Още от деня" по БНТ, малко след срещата обаче Нанков заяви, че ако в първите няколко месеца не бъдат събрани предвидените 100 милиона лева, то и цените, и обхватът ще бъдат ревизирани.