Участието на "Лудогорец" в турнира Лига Европа приключи тази вечер на празния стадион "Сан Сиро" в Милано. "Орлите" отстъпиха с 1:2 на "Интер", а общият резултат е 1:4.

Каули Оливейра откри за българския тим с хубав гол в 26-ата минута. Още в 32-ата Бираги изравни с попадение, вина за което носи вратарят Пламен Илиев. Ромелу Лукаку донесе победата на "нерадзурите" в 45-ата, като довкара отбита топка, паднал на тревата.

След почивката Алексис Санчес и Лукаку удариха греди.

"Лудогорец" направи добър мач, представи се по-добре, отколкото в първата среща. Гостите направиха добри атаки, нямаха шанса по-дълго да задържат 1:0, за да поставят под напрежение именития си съперник.

Реваншът премина при строги мерки за сигурност заради заразата с коронавирус. "Сан Сиро" остана празен, нямаше дори журналисти. Отборите пристигнаха и си тръгнаха от стадиона с маски и ръкавици.

"Сан Сиро" отвън.

"Лудогорец" пое инициативата в края, когато "Интер" намали оборотите с мисъл вече за неделя, когато гостува на "Ювентус" в битка за титлата на Серия А. Това дерби също ще се играе без публика.

А "Лудогорец" отпада на 1/16-финал, но самото класиране за елиминациите е добро постижение. Клубът заработи в Лига Европа 5,4 милиона евро този сезон.