Хилъри Клинтън стартира подкаст. Бившата държавна секретарка и кандидат-президентка ще води аудиошоу, което ще бъде публикувано в края на пролетта, сподели говорител на Клинтън пред CNN.

Така тя ще се сдобие с публична платформа в близост до датата за конвенцията за избор на номинация на Демократическата партия.

Подкастът, чието име все още не е известно, ще бъде копродуциран от iHeartMedia. 

Клинтън е демонстрирала готовност през цялата кампания на демократите да обсъжда различните кандидат-президенти и да размишлява над загубата си през 2016 г.

Най-критична е срещу лидера сред демократите Бърни Сандърс. В новия си документален филм тя сподели, че "никой не го харесва".

"Той бе в Конгреса години наред. Подкрепяше го само един сенатор. Никой не го харесва, никой не иска да работи с него, нищо не постигна", заяви Клинтън във филма. "Той е кариерен политик. Всичко това е една голяма глупост и много съжалявам хората, които се предовериха."

В интервю за BBC миналия ноември Клинтън изтъкна, че мисли "през цялото време каква президентка щях да бъда и какво щях да направя по различен начин и какво щеше да означава това за нашата страна и за света".

Според нея пред следващия президент ще бъде поставена нелеката задача "да оправи всичко, което в момента се разбива".