Резултатите от първите тестове за коронавирус в "Лудогорец" са отрицателни, информира клубът. Пробите са взети от специалисти от ВМА тази сутрин в базата на БФС в "Бояна", малко след завръщането на тима от Милано, където игра с "Интер" в Лига Европа (1:2).

Област Ломбардия е основното огнище на вируса на Апенините, поради което мачът премина без публика и без медийни и публични изяви и на двата отбора. Бяха взети мерки за безопасност, като носене на ръкавици и маски.

"За допълнителна сигурност "Лудогорец" остава в базата на националния отбор, където в понеделник сутринта ще бъде проведен втори тест", се казва още в информацията.

Това е и причината мачът "Арда" - "Лудогорец" от 23-ия кръг на efbet Лига да не се играе на 1 март, а на 18-и (сряда) от 18 часа. Решението е на Спортно-техническата комисия на БФС, която ще изчака резултатите и от вторите проби.

Футболният свят вече търпи поражения заради коронавируса. Съюзът на професионалните футболисти (FIFpro) обяви, че нейните членове са в правото си да не играят в мачове, които носят потенциален риск.

Тук се включват квалификациите за Олимпийските игри в Токио и за Мондиал 2022. Вече се отлагат квалификации, както и срещи на клубно ниво в цял свят.

Този уикенд са отложени двубоите от първа и втора дивизия на Швейцария. Звездата на "Тотнъм" Хюн Мин Сон пък е изолиран в лондонска клиника след завръщането си от Южна Корея, където се подложи на операция.

Пет мача в италианската Серия А ще се играят пред празни трибуни, включително големия сблъсък "Ювентус" - "Интер".

Отбори в Англия пък са забранили ръкостискането между собствените си футболисти по време на тренировки.