Григор Димитров спря на полуфинал в турнира от ATP 500 в Акапулко, Мексико - победи го световният №2 Рафаел Надал - 3:6, 2:6. 

Двубоят премина с много грешки и от двамата, при голяма жега и влага, но във важните моменти испанецът взе точките, с които измъкна успеха. И утре ще спори за трета титла в надпреварата срещу американеца Тайлър Фриц, надвил Джон Иснър в другия полуфинал - 2:6, 7:5, 6:3.

Димитров направи първия пробив в мача - за 2:1 след неубедителен сервис гейм на Матадора. Последва обаче моментален рибрейк - българинът имаше проблеми с първия си сервис.

Рафа стабилизира играта си, взе следващото подаване и направи нов пробив - 4:2. Последва гейм, в който първата ни ракета имаше три точки да измъкне подаването на испанеца, но величието се измъкна - 5:2. 

След размяна Рафа поведе с 1:0 в сетовете.

Втората част имаше аналогичен развой поне в началото. Димитров поведе, а веднага след това стигна до пробив - 2:0, и надежди за изравняване на общия резултат. Рафа обаче моментално отвърна, а Григор не спечели нов гейм до края на срещата. Испанецът записа шест поредни, отново показвайки, че е страхотен боец, дори когато не играе най-добрия си тенис.

Откриха се възможности Гришо да върне поне единия пробив, но не съумя и беше победен в 14-ия мач между двамата (един успех за най-добрия ни тенисист).

Все пак Григор Димитров изпраща добър турнир, след който ще се завърне в топ 20 на ранглистата - в понеделник ще е 19-и. Предстоят два Мастърса - в Индиън Уелс и Маями през март.

На 2 март Григор и Рафа ще играят демонстративен мач в Атланта, приходите от който ще отидат за фондацията на испанеца и за американска фондация.