Областният лидер на ВМРО в Пловдив и общински съветник в града Стефан Послийски, който вчера беше арестуван при акция в басейновата дирекция в града - е освободен. Това заяви самият той в своя фейсбук профил.

В много кратък пост той благодари за подкрепата на приятели и познати и обяснява, че е бил разпитан само като свидетел и е бил освободен. 

Вчера прокуратурата обясни много кратко своята операция, като заяви, че ъвместно с КПКОНПИ и със съдействието на служители от ОДМВР-Пловдив и СДВР, извършват действия по разследване на корупционни практики в Басейнова дирекция-Пловдив. 

Това е втора такава спецакция в града. Първата беше още в понеделник, когато зрелищно бе задържана шефката на дирекцията Цветелина Кънева. Няколко дни по-късно тя бе пусната под гаранция, само за да бъде задържана отново вчера. 

Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

Според местното издание "Марица" Послийски е бил арестуван  за участие в огранизирана престъпна група. В случая е заподозрян за узаконяване на водоизточници за ферми за патици в областта. „Марица“ се позовава на свои източници, според които става въпрос за близо 300 ферми.

Днес, същото издание, пише, че в Пловдив има и още един задържан от ВМРО. Това е общинския съветник от община Марица Георги Какалов. Новината обаче не е потвърдена нито от полицията, нито от прокуратурата.