Северна Корея е изстреляла два неидентифицирана снаряда от източното си крайбрежие към морето тази сутрин, съобщи министерството на отбраната на Южна Корея, цитирано от Ройтерс.

Това е първото подобно изстрелване от Северна Корея тази година, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА. Агенцията припомня, че през декември севернокорейският лидер обяви, че страната му ще представи скоро ново стратегическо оръжие.

Министерството каза, че проектилите са изстреляни от източния крайбрежен град Вонсан, откъдето Северна Корея преди е изстрелялал серия от ракети с малък обсег. То не даде подробности за снарядите и уточни, че очаква още изстрелвания.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун наблюдава в петък военни учения в рядко появяване пред публика насред усилията да се предотврати разпространението на новия коронавирус в изолираната страна, посочва Ройтерс.

Снарядите са достигнали височина от 35 километра и са прелетели 240 километра, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Съвета на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили.

Боеприпасите са били с малък обсег и са паднали в морето.