Италианското правителство обмисля отмяна на всички големи спортни събития в страната за месец, пишат медиите на Апенините. Причината е разрастващата се епидемия на коронавирус.

За последното денонощие от вируса са починали 27 души, общият брой на смъртните случаи е 79, а на заболелите към този час - 2502.

Не се провеждат спортни събития в три региона - Ломбардия, Венето и Емилия Романя. Вече десет мача от Серия А бяха отложени, а сред тях и мегасблъсъкът "Ювентус" - "Интер". Тази вечер няма да се играе и реваншът за Купата "Юве" - "Милан" (1:1 в първата среща).

Градската управа на Торино реши до сложи катинар и на този двубой, когато "росонерите" беше бяха пристигнали. Над 40 000 билета са продадени до вчера. Не е ясно дали парите ще бъдат върнати, или пропуските ще важат за датата, за която се пренасрочи сблъсъкът.

Засега не е ясно кога ще се играят всички тези срещи и в спортните среди на Италия се опасяват от суматоха в края на сезона, тъй като календарът и без това е доста запълнен.

Единственият мач в Ломбардия, игран през последните дни, е между "Интер" и "Лудогорец". Но той премина на празен стадион - без публика и журналисти. "Орлите" бяха под карантина от петък рано сутринта до понеделник в базата на БФС в "Бояна". 

На тима ни бяха направени две проби за коронавирус - отрицателни.