В последното си медийно изявление банкерът Цветан Василев хвърли вината за случващото се с КТБ на коалицията "ППП", която искала да уницожи трезора. Банкерът, който вече няма мустак, обаче не съобщава какво означава "ППП" и кои са коалиционните партньори. За Първото Пе ясно - това е депутатът от ДПС Делян Пеевски, но другите две?

Проверка на Клуб Z в интернет показа, че словосъчетанието "коалицията ППП" е използвано за първи път в блога на финансовия журналист Мирослав Иванов, който напоследък активно публикува разобличаващи текстове срещу Делян Пеевски и майка му.

Коалиция ППП се появява за първи път в негова статия от 21 юли т. г. Тя е озаглавена "Колицията ППП отчаяно търси фалита в КТБ".

В нея се обяснява, че Прокуратурата, Пеевски и Прокопиев са остриетата на машината, задействана да банкрутира държавата:

„Мръсна коалиция“ с абревиатурата ППП стои зад отчайващите атаки към КТБ в последния месец. Прокуратурата, Делян Пеевски и Иво Прокопиев оглавяват тризъбеца на операцията.Всяко едно от остриетата си има своя задача, която изпълнява старателно, цитират се един друг и си подават топката, казано на жаргон, пише в статията.

Миналата седмица журналистът Иванов публикува и друг интересен материал "Ирена Кръстева спечелила 50 млн. лева от лихви", който бе препечатан и от Клуб Z с разрешението на автора.