"Левски" и "Лудогорец" играят тази вечер от 19 часа в последния четвъртфинал за Купата на България. Досега за полуфиналите се класираха носителят на трофея "Локомотив" (Пловдив), ЦСКА-София и "Ботев" (Пловдив).

Сблъсъкът на стадион "Георги Аспарухов" е по-важен за "сините", защото турнирът за националната купа е последният им шанс за значимо постижение този сезон. Тимът изпитва финансови затруднения, няма шанс да се бори за титлата. 

"Левски" още няма победа в официален мач тази пролет, а в неделя игра много слабо срещу "Славия" и падна на "Герена". По думите на изпълнителния директор Павел Колев, в отбора има разделение на три групи - заради проблемите покрай липсата на финансиране - освен от феновете.

За "Левски" няма да играят наказаните Мартин Райнов и Дени Алар, както и контузените Паулиньо и Симеон Славчев. Поне се завръщат Иван Горанов, Холмар Ейолфсон и Янис Каргас, така се очаква защитата на "сините" да изглежда по-адекватно.

"Лудогорец" няма кадрови проблеми. "Орлите" не са играли от миналия четвъртък, когато гостуваха на "Интер" в Лига Европа. След това тимът беше под карантина в София заради коронавируса. Пуснат беше, след като и вторите проби за заболяването се оказаха отрицателни. Срещата с "Арда" от шампионата беше отложена.

Новият треньор на шампионите Павел Върба за първи път ще се изправи срещу някой от основните конкуренти на отбора му.

Снощи "Ботев" (Пловдив) трябваше да мине през продължения срещу втородивизионния си съименик от Гълъбово на стадион "Трейс арена" в Стара Загора. "Канарчетата" спечелиха с 1:0 с гол на юношата Димитър Тонев в 100-тната минута.

За разлика от по-ранните фази, полуфиналите ще се играят в по две срещи.