Бившият зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНР т.нар. "Барселонска афера". Бившата дясна ръка на Бойко Борисов заяви, че е бил близък с премиера само политически.

"Има международна публикация в чужда преса – в Испания, и точно затова е темата за твърденията, че премиерът Бойко Борисов има къща в Барселона. Поставят се въпроси, на които не бих могъл да отговоря. Аз съм бил близък до премиера, но много ясно съм разграничавал моите лични ангажименти и приятелски кръг, който имам, и хората, които действително изповядваме едни и същи ценности, и това, което в личен план е правил, както премиерът, така също и всеки един свободен български гражданин. Това, което сме имали като близост, е било чисто и само единствено в политически и партиен план и в управлението, когато съм бил в изпълнителната власт", каза Цветанов.

Той коментира и появилите се в медиите публикации, че ще прави партия на 19 април. Цветанов призна, че в момента посещава много населени места в страната. Но изтъкна, че цялата му енергия е насочена към дейността на Евроатлантическия център за сигурност, на който той е ръководител.

"Това, което искаме да реализираме чрез Евроатлантическия център за сигурност, е да направим съответните обсъждания на теми, свързани с политики и това, което е разписано в нашата неправителствена организация. Дейности, които са свързани със сигурността на страната и с евроатлантическите ценности, за които трябва все повече и повече да говорим, защото виждаме, че с фалшивите новини и хибридните атаки, с дезинформацията обществото бива заблуждавано. Срещите в страната „са желание на всички тези граждани, които са в тези населени места, да може да се дискутира по тези теми, за които споменах. И неслучайно ние направихме съответните първи събития, когато бяха на Евроатлантическия център“, каза Цветанов.

На въпроса дали ще прави партия Цветан Цветанов отговори:

"Мога да кажа, че на датата (19 април) – няма да правя партия".

И допълни:

"Но пък няма да скрия, че са много хората, които желаят да се направи нов политически проект, който действително да бъде на една по-здрава основа, за реални политики и за политики, с които действително да бъдат защитавани интересите на малкия и средния бизнес".