"Левски" е на полуфинал за Купата на България. В най-интересния четвъртфинал "сините" елиминираха "Лудогорец" - 0:0 след 120 минути и 6:5 с дузпи пред повече от 10 хиляди зрители на ст. "Георги Аспарухов".

11-метровите удари този път донесоха щастие на отбора от "Герена".

В добавените минути на редовното време "Лудогорец" получи дузпа за нарушение на Холмар Ейолфсон срещу Марселиньо. С изпълнението се нае защитникът Драгош Григоре и изпълни лошо, Милан Миятович хвана ъгъла и изби.

След това съперниците изпълниха общо 12 удара. След 5-те за всеки тим - все точни, Ейолфсон отбеляза, а Мавис Чибота не уцели вратата и на "Герена" настана бурна радост.

"Сините" не създадоха чиста голова възможност през всичките 120 минути, а "орлите" имаха три, но ги пропиляха. Като цяло мачът беше надлъгване с много битка. Пролича, че "Лудогорец" е далеч от най-добрата си форма.

А "Левски" заложи на прагматичен подход без рискове в атака, който в крайна сметка донесе успех. 

През първата част домакините оставиха инициативата на своя опонент. В 23-тата Клаудиу Кешеру имаше добра възможост с глава, но не уцели вратата. Най-добрата възможност се откри пред Марселиньо, който също не успя да отблежи с глава.

Милан Миятович

"Левски" отправи няколко удара към Владислав Стоянов, завърнал се след три години като титуляр за "Лудогорец".

През втората част "сините" започнаха по-активно, повече опитваха да задържат топката и поглеждаха напред. В 66-ата гостите организираха контра, при която имаха числен превес 4:2, но пропиляха шанса. Малко след това Вандерсон изскочи сам срещу Миятович отляво, последа удар и намеса на черногореца.

В последните секунди "Лудогорец" можеше да стигне до успеха, ала Миятович отложи развръзката.

В добавеното време по-интересните ситуации за попадение бяха за "Левски". Живко Миланов пробва Стоянов от свободен удар, но стражът се намеси.

При дузпите:

Живко Миланов ("Левски") - гол, 1:0

Козмин Моци ("Лудогорец") - гол, 1:1

Иван Горанов ("Левски") - гол, 2:1

Якуб Шверчок ("Лудогорец") - гол, 2:2

Найджъл Робърта ("Левски") - гол, 3:2

Драгош Григоре ("Лудогорец") - гол, 3:3

Стайн Спиерингс ("Левски") - гол, 4:3

Каули Оливейра ("Лудогорец") - гол, 4:4

Хали Тиам ("Левски") - гол, 5:4

Марселиньо ("Лудогорец") - 5:5

-----

Холмар Ейолфсон ("Левски") - 6:5

Мавис Чибота ("Лудогорец") - пропуск, топката е над вратата, "сините" са на полуфинал.

"Левски" се присъединява към ЦСКА-София и пловдивските "Ботев" и "Локомотив" (носител на трофея). На полуфиналите мачовете са по два. Жребият е във вторник от 11 часа.