Има една английска поговорка: „Дори разваленият часовник показва два пъти в денонощието верния час.“

На български тя може да се преведе по-ясно и така: „Дори и Борисов казва по една истина на три мандата.“

"Знаете ли в ГЕРБ колко луди има. Искат да се качват и да се хвърлят, викат, искаме да се палиме, кажеш ли оставка, искаме да се палим, искаме да се хвърлим и ние от терасата. Има много екстремни хора, които ако ги подюриш, могат да правят големи глупости."

Каза го по повод протеста на медицинските сестри в Партийния дом, който се опитват да прекръстят на парламент, ама то си е партиен дом. Както и анцугът ми „АдиБас“ не е „Адидас“. Но пък почти е.

Но да не се разсейвам. Та значи, вика Бойко, че не дава оставка, щото ще завалят едни гербаджии от небето, та цяла неделя. Глория Гейнър чак ще ни завиди. Признавам си, че се поразмечтах даже. Пиеш си кафе на „Витошка“ и заедно със сметката хоп!, цопва и един шеф на комисия. После тръгваш към метрото и всяка хлопаща плочка подхвърля нагоре-надолу съветници, секретари, регионални лидери и въобще... прескачаш цялата кадрова пейка на Партията.

Но разбира се, това са само празни бленувания, ако Бойко подаде оставка, същите тези хора ще скочат от перваза на ГЕРБ на перваза на някоя съседна партия и пак ще са шефове на комисии, секретари и регионални лидери.

Винаги можеш да ги подюриш да правят големи глупости, прав е премиерът.

Та с оставка няма да се освободим от тях, приятели. И понеже нито с избори, нито с протести се получава, остава ни само един изход. Коронавирусът! Единият вариант е ние да го хванем, а другият – те. Обаче засега няма коронавирус в България. Страната ни е самотен остров в океана от грип, който вилнее в момента във всички останали страни и обясненията за този феномен могат да бъдат само три.

1. Митичният български имунитет. 2. Аурата на Премиера. 3. Тестовете се правят пет за четири.

Разбира се, изобщо не искам да подхранвам подозренията, че е точка три. Че кое у нас се прави пет за четири, та точно тестовете за непозната все още болест ще ги правим без хъс и старание? Вярно, че от тоя вирус засега умират САМО възрастни хора, което каква смърт е точно пък, ако обичате? Умрели няколко хиляди старци в Европата и Китай? Ми да мрат, беее, да мрат! Тъкмо няма да се блъскат по рейсовете сутрин и да ни бавят на опашките в супера, докато си броят мизерните стотинки. Изумяват ме тия лигави европейци, честно да ви кажа.

Ту за бежанците им е жал, ту за старците. Ма така става то, като си нямат истински проблеми. Те да дойдат у нас да поживеят и да видят лесно ли ни е. На третия ден ще забравят и бежанците, и вирусите, и старците, и децата, и болните, и бедните, даже и медицинските сестри ще сиктирдосат и въобще цялата сган, дето розовите либерасти се опитват да ни пробутват тук като хуманитарна кауза някаква, дето само ни сваля стандарта и ни задръства Орлов мост. Да си ги вземат у дома да си ги гледат.

Та да се върнем на причините защо коронавирусът ни бойкотира и не иска да се появи у нас? Бойкотира ли казах? Ами да! Бойко е причината! Митичната му аура ни защитава от всякакви вируси, бежанци, либерасти, европейски атаки, византийски номера и турски мурафети. И разбира се, завит кръст и домашна ракия. Това е българското оръжие срещу коронавируса. И докато не седим на течение, удряме по две големи вечер и Бойко не е хвърлил оставката, сме защитени.