Съдийската комисия на БФС излезе с официална позиция по повод изявление на треньора на "Берое" Димитър Димитров-Херо след съботния мач срещу ЦСКА-София (2:0 за "червените") от Efbet Лига.

Херо хвърли вината за загубата върху Стоянов.

"С този съдия нямахме никакъв шанс. С този съдия трябва да си десет класи по-силен, за да спечелиш. Цяла седмица знаехме кой ще е съдията и знехме какво ще направи. Хората ни пожелаваха успех и казваха: "Бог да ви прости с този съдия".

Вижте какво, има само 4-5 отбора, които не си нзначават съдии. Просто не могат да си го позволят и "Берое" е сред тях. Не искам да създавам проблеми на клуба, иначе бих казал всичко. От години съм във футбола и знам кой с кого е свързан", бяха само част от думите бургазлията по адрес на рефера Стоянов.

Съдийската комисия отхвърля обвиненията, а от позицията личи още, че ще сезира МВР и прокуратурата за твърденията на Димитров.

Ето становището на реферските шефове от БФС - без съкращения и без редакторска намеса: 

"На свое заседание на 08.03.2020 г. Съдийската комисия към БФС се запозна с разпространените в медиите изявления на старши треньора на ПФК „Берое“ Стара Загора по отношение на главния рефер на срещата ЦСКА – Берое (24 кръг от първенството на ППЛ, играна на 07.03.2020 г.) Ивайло Стоянов и действията на БФС при назначенията на съдиите за футболните срещи.

СК при БФС категорично се противопоставя на изнесените неверни твърдения относно намеса при назначаването на съдиите от всички отбори с изключение на 4-5, както се твърди в интервюто. Призоваваме за проява на професионализъм и феърплей както преди, по време, така и след провеждането на срещите от първенството.

С оглед установяване на посочените факти и обстоятелства в интервюто призоваваме г-н Димитров да изнесе пред футболната общественост известните му такива. Това би дало възможност на органите на БФС да предприемат необходимите мерки, ако това се налага. В случай, че г-н Димитров не разполага с такива, призоваваме да не се правят неверни внушения, които нагнетяват излишно напрежение във футболните среди.

СК при БФС уверява всички клубове и фенове, че не е наличие каквато и да била намеса в работата на комисията при изготвяне на нарядите на съдиите.

Отделно от предприетите от БФС действия, СК при БФС ще предприеме действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на посочените в интервюто твърдения."