Дебютантите "Лайпциг" и "Аталанта" (Бергамо) са първите четвъртфиналисти в Шампионската лига. Германският тим записа втора победа над "Тотнъм" - 3:0 (1:0 в Лондон).

"Аталанта" пък срази "Валенсия" и на испанска земя - 4:3 (4:1 в Милано миналия месец) в мач без публика.

В сряда осминафиналните реванши са още по-интересни - "Ливърпул" - "Атлетико" (0:1) и "Пари Сен Жермен" - "Борусия" (1:2).

"Лайпциг" - "Тотнъм"

"Шпорите" гостуваха в Германия с вече известните си кадрови проблеми - предимно в атака. И в шест поредни мача във всички турнири са без победа.

"Лайпциг" знаеше това и реши бързо да търси развръзка. Намери я - Марсел Зибетцер откри резултата в 10-ата минута, а в 21-ата удвои. 

След почивката двубоят беше интересен за гледане - с атаки и към двете врати, повече пред тази на гостите. Пропуснатите положения бяха много, а в 87-ата, малко след като се появи на терена, Емил Форсберг направи победата на "Лайпциг" над миналогодишния финалист в турнира внушителна.

"Валенсия" - "Аталанта"

В тишината на "Местая" много от и без това малкото интрига приключи още във 2-ата минута, когато Йосип Иличич беше съборен за дузпа, която самият той реализира. Така нападателят постави началото на серия от четири попадения.

Кевин Гамейро изравни в 21-ата, но в 43-тата словенецът реализира отново и тук всичко наистина свърши. Пак Гамейро изравни за втори път в 51-ата, а в 67-ата Торес за първи път даде аванс на "Валенсия".

Стигна се до още един обрат и той бе за "бергамасите". Иличич донесе успеха на "Аталанта" в 71-ата и 82-ата. Много голове на "Местая", но ги гледахме само по телевизията.

Италианският тим показа тениски, с които посвещава победата на града си, парализиран от мерките срещу коронавируса в цялата страна.