"Ливърпул" се прости с титлата в Шампионската лига след загуба в осминафиналния реванш от "Атлетико" (Мадрид) - 2:3 (0:1 в първия мач) след продължения. 

Джорджиньо Вайналдум реализира в 43-тата минута, а двубоят стигна до продължения. На "Анфийлд" домакините смачкаха съперника си, удариха греди и изтърваха един куп положения, но не успяха да елиминират съперника си в редовните 90 минути.

В 94-ата Роберто Фирмино от втория опит направи 2:0 и феновете на "червените" предвкусваха нов триумф. В продълженията обаче паднаха още три гола - все във вратата на "Ливърпул". 

Още в 97-ата Маркос Йоренте охлади домакините след грешка на вратаря Адриан. В 105-ата халфът наказа почти сигурния шампион на Англия за 2:2, а в 120-ата Алваро Мората направи успеха на "Атлетико" още по-сладък. Обрат за 23 минути.

"Пари Сен Жермен" си осигури четвъртфинал не така драматично - 2:0 срещу "Борусия" (Дортмунд). Неймар (28-ата) и Хуан Бернат (45-ата) осигуриха победата. Резултатът от първата среща бе 2:1 за германския гранд.

Реваншът се игра на празния "Парк дьо Пренс" - като мярка срещу коронавируса. В края на срещата Емре Джан от гостите първо фаулира грубо Неймар, а после го изблъска и на терена едва не се разрази сбиване. Германският национал получи червен картон.

"Атлетико" и ПСЖ се присъединяват към "Аталанта" и "Лайпциг" на четвъртфиналите. Осминафиналните реванши продължават идната седмица - поне по програма.

"Ливърпул" - "Атлетико"

"Червените" платиха цена за пропуските си и за липсата на титулярния вратар Алисон. Потвърдиха се впечатленията, че "Ливърпул" изживява спад. Той няма да му попречи да стане шампион за първи път от 30 години насам, но няма да прибави нищо друго този сезон.

"Атлетико" пък напомни за себе си и за силния си период в последните години, когато два пъти поред игра на финали в турнира. При завръщането си на Острова играчи като Киърън Трипиър и Алваро Мората ликуваха на "Анфийлд". Видяхме голям контраст в представянето на двамата вратари.

"Ливърпул" имаше силен период в края на първото полувреме. Голът на Вайналдум дойде логично, а преди това стражът на гостите Ян Облак спаси няколко положения.

След почивката обрачът пред Облак се свиваше все повече. В 67-ата Андрю Робъртсън удари греда. И в края на мача словенският вратар и спортното щастие покриха "Атлетико". Преди това Диего Симеоне направи смени, които му спечелиха мача малко по-късно. В игра влязоха Йоренте и Мората.

"Пари Сен Жермен" - "Борусия"

Слабо представяне на тима от Дортмунд, който направи малко в атака. В края на срещата домакините се прибраха и гостите опитаха да им осигурят нов кошмар на осминафиналите в Шампионската лига.

Не стана - ПСЖ достига тази фаза за първи път от 2016 г. насам. Но не блестеше и доста трябва да се коригира, особено ако срещне гранд в следващата фаза.