Втора инстанция потвърди мярката за неотклонение на Антон Божков да остане "парична гаранция". Размерът е значителен - 1 млн. лв.

Това потвърждава мярката, която прецени и наложи на 4 март спецсъдът. Новото решение е окончателно и не подлежи на обжалване. Прокуратурата очаквано настояваше Божков-младши да остане в ареста.

Той беше в килия само в рамките на 72-часовото прокурорско задържане.

Антон, съдружници и служители на Васил Божков, както и няколко отговорни лица от Държавната комисия по хазарта засега са организирана престъпна група - според обвинението. На самия Васил Божков обаче са повдигнати 11 различни обвинения.

Магистратите днес прецениха, че синът на Васил Божков не е участник в твърдяната организирана престъпна група, а само е помагал за изпиране на пари по указание на други.

Съдът прецени, че не са налични и двете задължителни предпоставки за задържане под стража - риск да извърши нови престъпления и от укриване.

Младежът е можело да напусне страната и с лична карта, но не го е направил.

Божков-младши сътвори мини "светска" сензация, като дойде в спецсъда със съпругата си Ива Софиянска. Той ще има 10 дни да внесе сумата, посочи адвокат Явор Хайтов пред медии.

Паралелно се гледа и мярката на доскорошната съдружничка и доверено лице на Божков-старши - Йоана Чолакова.

В ареста пък остана съпругата на шефа на "Нове" - Елена Динева.