Един от 31-те установени досега случая на коронавирус в България е на човек от спортните среди - треньорът по баскетбол в клуба "БУБА баскет" Борис Бракалов, информира сайтът BGbasket.com.

Той е пътувал до Испания през миналия уикенд, като след завръщането си в София в началото на седмицата е почувствал симптоми. Бракалов е настанен във ВМА за лечение, като се чувства в добро общо състояние.

Той е посочил и всички лица, с които е контактувал след прибирането си, те също се тестват и за момента няма друг установен заразен. Половинката му също е в добро здраве и не е заразена.

От "БУБА Баскет" са уверили, че са взети всички мерки за сигурност, като контактувалите с Борис са под карантина. Залата на клуба на стадион "Васил Левски" временно е затворена, като предстои пълната ѝ децинфекция, добавя BGbasket.com.

Междувременно резултатите от теста за COVID-19 на нападателя на "Левски" Найджъл Робърта са отрицателни. Преди два дни стана ясно, че клубът от "Герена" превантивно е поискал тест за холандеца, тъй като той е показал грипоподобни симптоми, след като е пътувал в чужбина.

Сайтът на "Левски" пише следното:

"Във връзка с въведеното извънредно положение в Република България като мярка за справяне с вируса COVID-19 и спирането на първенството в Първа лига до 13 април 2020 г., футболистите от представителния отбор на ПФК „Левски“ ще подновят тренировъчни занимания на 18 март, сряда, спазвайки всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата.

Тренировъчният процес в Академия „Левски“ е преустановен от 10 март и ще бъде подновен при второ нареждане."

Днес българският спорт реално затвори поне за месец. Преустановени са първенствата и турнирите не само на професионално ниво, но и при подрастващите. Така е по цял свят.