Политиката на прекомерно даване на гласност и информация за коронавируса не се отрази добре на менталното здраве на българина. И на капацитета му да поема данни.

Това поне съдя по статусопада и коментароцунамито, които удрят (това е глаголът!) социалните мрежи след всяко появяване например на ген. проф. Мутафчийски. 

Само вижте това от събота вечер, когато човекът опитваше да обясни, че ни заплашва вълна от смърт:

Говори по-бързо, че заспа бе, мой.

Абе, дайте от общата картина на заразените и починалите от коронавирус колко са починали за деня от други заболявания извън вируса и спрете да ни манипулирате с тези пресконференции с гробовен глас.

Тонът Ви е БЕЗОБРАЗЕН!
Мислете за Вашите отговорности, пестете излишните приказки!

Бойко беше казал в едно интервю, че българските пенсионери са ненужен човешки материал (абсолютно неверен и несъществуващ "факт", б.р.)

И т.н...

Какво е общото между тези лица/профили? Това, че със сигурност всеки един от тях непоколебимо и от сърце вярва, че ще се справи по-добре, ако е на мястото на...

а) шефа на ВМА и щаба,

б) Бойко Борисов,

в) Марк Зукърбърг,

г) шефа на ЦЕРН,

д) шефа на Берковската духова музика.

А като се гледат резултатите, които образованието ни показва в последните десетилетия, пък и цялостната картинка - как си формирахме държавицата, съм меко казано озадачен на какво почива такава увереност.

В този ред на мисли се сетих и за едно непреходно заглавие на любим автор: че ДАНС от утре започва да спира интернета на по-глупавите (не помня по повод коя поредна криза беше).

Но понеже сегашната криза си я бива във всяко едно отношение, а и с възможностите, които предоставя извънредното положение, ще сме луди, ако не се възползваме.

Предлагам следното:

Специално обучен взвод хладнокръвни специалисти от химически войски да влиза без санкция от съдия  при форумджиите и да изземва компютърни конфигурации. Цели или само клавиатурите - може в случаи на маловажност на деянието да им се оставя възможност да си гледат тв формати с готвене или филмчета онайн... 

На мобилните устройства директно да се отказва достъп до интернет, а съответните акаунти да бъдат секвестирани в полза на държавата. Туин - или дори трипъл акаунти като Радо Буба Веспасиян Павликенски да бъдат конфискувани с предимство. В случаи на самопризнания може да мине само с напръскване.

Тези елитни служители трябва да се избират само сред най-подготвените: предимство е стаж като таксиджия в София над 10 г., или поне водещ на сутрешен блок в кабелна телевизия с отворена линия за изслушване на зрители.

Да бъдат оборудвани с шапки от алуминиево фолио срещу кемтрейлс и наръчник томчета на Тери Пратчет от Света на диска. В интерес на мирното гражданство е да му бъдат иззети и клавиатурите, и мобилните устройства, повярвайте. Ситуацията и без коментарите е достатъчно кофти.... 

В заключение: след 30 години на неслучило се калемосване и поевропейчване продължавам повече отвсякога да смятам, че свободата на мненията не ни понесе.

Фейсбук като нейна еманация не ни понесе също.

Демокрацията като такава по принцип не ни понесе с нейните смотани стълбове - свободен пазар и върховенство на закона.

Време е да спираме с експеримента. Давайте следващия...