Швейцарският "Базел" и германските съдии излязоха почти по едно и също време в салона за пристигащи на летище "София" за утрешния мач от Шампионската лига срещу "Лудогорец" от 21:45 часа на стадион "Васил Левски". Което веднага провокира заключения след журналистите, че интернет мениджърът Дениз Айтекин и неговите асистенти са пътували заедно с тима на гостите.

Че родните футболни репортери са с изкривено подсъзнание покрай отношенията в българския футбол е ясно. Пък и истината се оказа различна: реферите и футболистите са били в различни полети. Немските арбитри са излетели от Цюрих, а не от Франкфурт заради стачката на "Луфтханза". "Базел" пък е пътувал с частен самолет. Единствено са се засекли в багажното отделение.

Швейцарският шампион дойде в София без контузения си капитан Марко Щрелер, което е голям плюс за българския отбор. Нападателят е боец на терена и често бележи - например срещу "Ливърпул" за 1:0. С "Базел" дойде контузеният български национал Иван Иванов, който не играе, защото неотдавна претърпя нова операция.

"Мачът ще бъде интересен. "Лудогорец" може да ни затрудни, но мисля, че нашият тим е много по-опитен и това му дава предимство. Фаворити сме, рече Иванов. - Положителният резултат срещу "Ливърпул" също ни прави фаворити за второто място. Сега не трябва да изпускаме задължителни точки, както това се случи през миналата година. Съотборниците ми познават "Лудогорец" от миналия сезон, не мисля, че нещата са се променили особено. Гледат сериозно на противника. Треньорите ни казаха, че българския тим има изключителни аргументи и доста качествени футболисти, и че очакват голяма битка."

Нататък Иванов демонстрира високо самочувствие, каквото сме виждали в него и преди:

"Лудогорец" има болни амбиции за второто място, но според мен да си гледат в момента първенството, а да играят тези мачове за опит. Мисля, че резултата ще е 1:2."

Иван Иванов
Защитникът коментира контузията си, както и положението около националния отбор.

"Рано е да се каже как върви възстановяването ми, все пак са минали само 5-6 седмици. Не искам да давам прогнози, защото това ми е втора операция. Колкото до националния отбор, целим се поне в третото място и мисля, че имаме сили. Важно е да вземем мача с Малта, но последните 3-4 двубоя от групата ще са решаващи. Аз съм твърдо зад Любо Пенев и не мисля, че има по-добър вариант от него за национален селекционер."

Накрая даде прогноза за Вечното дерби между Левски и ЦСКА в събота:

"ЦСКА определено ще победи. Вижда се, че са с класи над останалите отбори. Нямат проблем да вземат дербито, освен ако сами не се бият."

Далеч по-умерен в изявленията си беше президентът на "Базел" Бернхард Хойзлер.

"Вече сме играли срещу "Лудогорец" и очаквам интересен мач. Знаем какво ни очаква. Имаме добър отбор с много добри играчи и вярвам, че ще покажат на какво са способни, така липсата на Щрелер няма да се окаже фатална, рече Хойзлер. - Миналата година ни беше много трудно срещу "Лудогорец", обърнахме мача, но не изглеждахме добре. И този път ще е точно толкова трудно. Фаворит за второто място е "Ливърпул", но вашият и нашият тим ще опитаме да ядосаме "Реал" и британците. "Лудогорец" нямаше шанс срещу "Ливърпул", докато ние успяхме у дома срещу тях. Групата ни е вълнуваща. Двата мача тук и в Базел са еднакво важни и ние ще се опитаме да вземем положителни резултати, за да бъдем поне трети в групата."