40-годишен мъж, поставен под карантина в София, е избягал и след това в нетрезво състояние е бил докаран от екип на Спешна помощ в "Пирогов", съобщи БНТ.

Веднага след докарването му обаче мъжът избягал и от болницата. Малко по-късно е заловен от четири полицейски екипа на Централна гара.

В момента се чака линейка, която да го откара обратно в "Пирогов", където му предстоят нови изследвания за коронавирус с бърз тест.

Да си запазиш купе с коронавирус

Районната прокуратура във Варна е на път да повдигне обвинение срещу майка и син, че са излъгали, че имат коронавирус. 50-годишната жена пристигнала в България на летище София с полет от Германия на 13 март. Четири дни по-късно майката и синът й се качили в пътническия влак София - Варна. Служители на БДЖ забелязали на вратата на купето им бележка, че са заразени с коронавирус, и подали сигнал към РЗИ.

Жп служителите подали сигнал за пътници с COVID-19 до всички гари, където спирал влакът. На гара Варна майката и синът били посрещнати от служители на РЗИ и представители на кризисния щаб. При прегледа на двамата било установено, че 23-годишният Калин е с повишена температура, което наложило да бъдат отведени в инфекциозната клиника "Света Марина".

Там обаче не са установени симптоми на коронавирусната инфекция и двамата са освободени за домашно лечение и 14-дневна карантина.

Справката на МВР за деня

От МВР съобщиха, че за деня само във Варна са направени 127 проверки на лица, поставени под домашна карантина. Само за днес има образувани три досъдебни производства за престъпления, касаещи неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.