Треньорът на "Базел" Пауло Соуза се скъса да хвали "Лудогорец" на официалната пресконференция преди утрешния мач от група "Б" на Шампионската лига. Носителят на КЕШ с отбори като "Ювентус" и "Борусия" (Дортмунд) и бивш национал на Португалия демонстрира учтивост и добър английски, но също така и добри познания за българския шампион не само като отбор, а и като клуб.

"Лудогорец" заслужава огромно уважение за всичко, което сътвори през последните години. А е клуб, създаден едва през 2001 година и за толкова кратко време постигна страшно много, рече Соуза. - С представянето си те направиха много не само за българския, а и за европейския футбол като цяло.

"Лудогорец" изигра два доста добри мача срещу "Ливърпул" и "Реал" (Мадрид). За една година са се променили много неща, така че победите ни през 2013-а не са от значение. Пък и някои основни играчи от тогава не са вече в нашите редици. Българите са по-уверени и опитни в европейските мачове. Треньорът им е нов, също като мен в "Базел", но той познава отлично клуба и футболистите. "Лудогорец" сега играе с повече движение и бързина."

"Сигурен съм, че българите няма да подходят по същия начин, както през миналата година. За тях мачът е много важен, но това се отнася и за нас", допълни Соуза.

Малко пред него пред журналистите застанаха Георги Дерменджиев и Владислав Стоянов. И двамата определиха срещата с "Базел" като най-важната в групата досега. И най-решителната. 

"Искам да кажа нещо чрез вас, журналистите, подчерта вратарят. - След като играхме срещу отбори като "Ливърпул" и "Реал", да не излезе сега, че излизаме срещу някакъв второразреден тим. "Базел" е много сериозен отбор с класа и солиден опит в Европа. Ще ни бъде трудно, но можем да спечелим."

Дерменджиев обяви, че катастрофиралият преди броени дни Христо Златински е готов физически за мача, но има психологически проблеми от шока от инцидента. Той мисли само за бременната съпруга и детето си, които за радост също не пострадаха тежко.

На въпрос, опасява ли се за поста си при загуба от "Базел", Дерменджиев отвърна следното:

"Само собственикът знае. Той може да отговори на въпроса ви. Аз лично нямам притеснения."