За по-малко от един ден бяха събрани парите за петте респираторни апарата за Александровска болница!

На 20 март бе обявена кампанията #БългарияЗаБългария с цел да набере необходимите средства от 222 000 лева за купуване на 5 респираторни апарата за УМБАЛ „Александровска” ЕАД. Средствата за 10 броя, от поръчаните в Япония 15 апарата, бяха осигурени от големи корпоративни дарители. Респираторните апарати за обдишване са дефицитна животоспасяваща апаратура, която недостига в цял свят. Оборудването с тях е от критична важност за България в настоящия момент.

Със средства в кампанията се включиха и читателите на „Площад Славейков“, а платформата „Хелпкарма“ се отказа от такса за преводите.

„Успяхме, България! Няма по-силно от обединението и за пореден път го доказахме. Поклон!“, написаха инициаторите на кампанията и уточняват: „В случай, че бъдат набрани повече средства от необходимите, те ще бъдат използвани за закупуване на жизненоважните консумативи за дихателните апарати.“

Въпреки усилията, никоя държава не може да се справи с борбата срещу коронавирус сама и без активното участие на своите граждани. Докато всички сме разпръснати поотделно и по домовете си, спазвайки социална изолация, нека бъдем обединени в мислите и в действията си, призовават от #БългарияЗаБългария.

Площад Славейков