Тимът на "Байерн" (Мюнхен) имаше запомнящи се два дни в Рим. Снощи германският гранд съсече "Рома" със 7:1 в Шампионската лига на "Олимпико", като резултата спокойно можеше да бъде и двуцифрен, просто баварците направиха пропуски, пък и позагубиха интерес.

Тази сутрин немците отметнаха и "втора точка" в старата приказка за ходенето във Вечния град, като видяха папа Франциск на специална аудиенция във Ватикана.

Футболистите и ръководството поднесоха фланелка в рамка с №1 и името на светия отец. А също така и топка. И двете са подписани. Клубният бос Карл-Хайнц Румениге пое обещание "Байерн" да организира благотворителен мач, с приходите от който да дари 1 милион евро за благотворителна кауза. Всички от делегацията се ръкуваха лично с главата на Римокатолическата църква. Последва обща снимка и кратко слово от страна на Франциск.

Папата е запален почитател на футбола, като едно от любимите му занимания е гледането на мачове по телевизията. Аржентинецът симпатизира на "Сан Лоренцо", отборът на неговото детство.