Продължава издирването на пилота на руския изтребител Су-27, който в сряда вечерта изчезна над Черно море по време на планов полет, предава ТАСС.

От Министерството на отбраната съобщават, че информацията за местонахождението на самолета, проследено по сигнала на аварийния маяк, който беше засечен непосредствено след изчезването му, не се е потвърдила.

„Продължава издирването в Черно море на пилота на изтребителя Су-27, който снощи претърпя авария. Издирвателно-спасителните дейности се провеждат в три района на акваторията с обща площ от 350 кв. мили", се казва в съобщението на военното ведомство.

Министерството планира да включи още пет морски съда в операцията. В момента в нея участват 11 кораба на Черноморския флот, Граничната служба на Федералната служба за сигурност на Русия и граждански плавателни съдове.

„Непрестанно се провежда въздушна разузнавателна дейност от екипажите на четири вертолета. Използваме включително безпилотни летателни апарати на Черноморския флот“, се казва още в съобщението.

Припомняме, че изтребителят Су-27 изчезна от екраните на радарите при планов полет в 20:10 ч. миналата вечер на 50 км от кримския град Феодосия. Минута по-късно бе записан сигнал от авариен маяк в същия район, към който веднага се отправиха самолет Ан-26 и хеликоптер Ми-8. Спасителната акция снощи обаче бе затруднена от лошите метеорологични условия.