Член на администрацията на руския президент Владимир Путин е дал положителна проба за коронавирус, предаде BBC, позовавайки се на Кремъл.

Президентският прессекретар Дмитрий Песков е казал, че 67-годишният Путин продължава да работи както обикновено.

Русия съобщи днес за рекорден дневен ръст на броя на заразените с новия коронавирус, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирани от БТА.

През последното денонощие в страната са били регистрирани 196 нови случая, каза днес националният оперативен щаб за борба с разпространението на вируса. С това общият брой на заразените в Русия е достигнал 1036 в 58 региона.

Един човек е починал през последното денонощие от причиняваното от коронавируса заболяване Ковид-19. С това общият брой на смъртните случаи в Русия достигна четири, отбелязва Ройтерс.

ТАСС съобщи за още седем оздравели през последното денонощие, с което общият брой на оздравелите в Русия вече е 45.

Руският премиер Михаил Мишустин призова гражданите на страната да се въздържат от пътуване, освен при неотложна необходимост, и да си стоят у дома, за да бъде спряно разпространението на коронавируса. Необходими са по-строги мерки, подчерта той и призова останалите руски региони да последват примера на столицата Москва.

От утре до 1 юни тази година в Русия ще останат затворени хотелите, санаториумите, пансионите и редица развлекателни обекти.

Вчера властите в Москва решиха да затворят всички ресторанти и търговски обекти, които не са от ключово значение, и забраниха на хората над 65-годишна възраст и хронично болните да излизат навън.

Разпространението на коронавируса в Русия потвърждава правилността на решението на властите да предприемат мерки срещу епидемията, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Песков потвърди за един заразен сътрудник на администрацията на Кремъл. Въпросният човек не е бил в контакт с президента Путин, предаде Ройтерс.