Меган Маркъл, херцогиня на Съсекс, ще озвучава документален филм на „Дисни“ за приключенията на семейство слонове през пустинята Калахари. Продукцията ще излезе на 3 април – 3 дни, след като тя и принц Хари вече официално няма да изпълняват ангажименти като членове на британското кралско семейство, отбелязва „Гардиън“.

Документалният „Слон“ ще излезе в платформата „Дисни+“. Това е първият ангажимент на Меган, откакто стана херцогиня.

От трейлъра на филма става ясно, че продукцията ще проследи „невероятното пътешествие на едно семейство на хиляди километри през Африка в приключение, което ще промени животите им“. Миналата година изтече запис, направен по време на лондонската премиера на игралния „Цар Лъв“, в който се чува как Хари говори с бившия шеф на „Дисни“ Боб Айгър за идеята съпругата му да озвучава филми в компанията.

През 2017 г. кралската двойка пътува до Ботсвана, една от държавите в територията на Калахари. Двамата помагат на организацията „Слонове без граници“, които чипират слонове, за да проследяват движението им.

„Слон“ тръгва по време на националната карантина във Великобритания, целяща да ограничи разпространението на коронавируса. Милиони ще са по домовете си и ще търсят във филмовите платформи спасение от скуката.

С каталог от 450 филма и над 200 сериала, „Дисни+“ и другите платформи намалиха скоростта си за Европа, за да не товарят интернет мрежата поради повишеното потребление.

"Площад Славейков"