Соня Райнер, медицинска сестра в болницата "Емори хоспитал Мидтаун" от Атланта, публикува емоционално видео във фейсбук в петък, в което призова хората да останат по домовете си и да спрат да крадат доставките им, предаде Си Ен Ен.

 

Тя съобщи, че не разполагат с достатъчно лични предпазни средства. Трябвало е да крият ръкавици и дори дезинфектанти за ръце, защото хората ги крадели. 

"На няколко пъти неща изчезваха. Трябваше да ги скрием, защото хората просто щяха да ги вземат. Така не можем да поддържаме добра лична хигиена, не можем да държим бутилките близо, защото те просто изчезват", каза Райнер. "Смятам, че най-шокиращото нещо е, че хората влизат в болницата и смятат, че могат просто да вземат нещо", добави тя.

Райнерт смята, че отговорните лица в болницата правят всичко възможно, за да получат необходимите материали, но това не е достатъчно.

Тя помоли обществото да предостави маски и консумативи. 

"Mоля, помислете да дарите, защото ние нямаме нищо. Имаме малко, но ще стане много по-зле. Ние също имаме семейства и не искаме да сме изплашени", споделя тя.

Райнер каза, че тестват всички пациенти с кашлица за коронавирус, но резултатите стават ясни поне след три дни. Те лекуват всички пациенти със симптоми дори и да не е доказано, че имат заболяването.

"В такъв свят живеем - всеки се бори за оцеляването си освен здравните служители. Ние все още сме насреща за всички."