След като баровете, кината и ресторантите във Франция са затворени заради строгите мерки срещу разпространението на коронавируса, а любовните срещи са забранени със закон, французите трябва да потърсят какви удоволствия са им достъпни. И за доста голям брой от тях това става във формата на онлайн порно, твърди младшият министър в министерството на икономиката и финансите Седрик О, който отговаря за цифровите технологии, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Трафикът към порносайтовете се е увеличил с 50 на сто след влизането в сила на рестриктивните мерки през миналата седмица, каза днес министърът пред обществената медиа "ФрансЕнфо". Другите употреби на интернет за удоволствие също бележат бум, добави той.

Седрик О потвърди, че правителството е помолило операторите на всички сайтове със широколентов достъп, вкл. тези на порносайтовете, да понижиат качеството на стрийминга.

"Искам всеки да може да прави това, което иска, стига да не пречи на онлайн медицинските консултации, работата от дистанция или ученето от вкъщи", каза той.

Френските училища са затворени от 14 март и учителите изнасят уроците си онлайн. Всеки, който може да работи от вкъщи, е призован да го направи, за да няма струпване на хора на работното място. Семейните лекари и много специалисти правят консултации главно чрез видеоразговори.