Волейболът стана първият колективен спорт в България, който взе окончателно решение за прекратяване на сезона заради пандемията с коронавируса, реши новият управителен съвет на волейболната ни федерация.

По-рано този месец цялото ръководство на организацията беше сменено на общо събрание. Любомир Ганев зае мястото на задържалия се 17 години на шефския пост Данчо Лазаров.

Ганев оповести, че временното класиране става крайно и узаконява титлата на „Нефтохимик“ (Бургас) при мъжете и на „Марица“ (Пловдив) при дамите. 

„Решението не е приятно, но според нас е наложително, заяви босът. - Реално избрахме с колегите от управата по-малката злина. Здравето на състезатели, служебни лица и фенове няма алтернатива. Съобразихме се с мнението на клубовете. Много е трудно да се реши подобен казус, от който печеливши няма. Можем само да се надяваме, че стартът на работата на управителния съвет е повече от труден, но добрите неща предстоят. Аз винаги съм бил оптимист.“

Членовете на УС се „събраха“ през мобилни телефони и таблети на видеоконферентно заседание, спазвайки указанията за карантина. От елитните клубове само ЦСКА и „Хебър“ бяха против сезонът да спре сега. Тимът от Пазарджик завършва втори в класирането.

УС реши първенствата на подрастващите да не бъдат прекратявани. Те ще продължат, когато пандемията приключи. Федерацията изисква клубовете от Суперлигата да декларират готовност за участие през новия сезон най-късно до 30 май. След тази дата управителният съвет отново ще заседава, за да определи формата за новото първенство.