Службите за сигурност имат грижи, след като британският министър-председател Борис Джонсън публикува в туитър стоп-кадър от екрана на лаптопа си от виртуално заседание на правителството.

Премиерът работи в самоизолация, след като миналата седмица даде положителна проба за коронавируса. Той е използвал видеоконферентната платформа "Зум" (Zoom), за да проведе заседанието. 

Кадърът, който той публикува обаче, включва идентификационния номер на сесията в горния ляв ъгъл на екрана, както и потребителските имена на министрите от кабинета в дясното поле, предаде Си Ен Ен.

В изявление до телевизията от "Даунинг стрийт" 10 са казали, че заседанията, които съдържат класифицирана информация, винаги се провеждат чрез системи с висока степен на сигурност. 

"В сегашните безпрецедентни обстоятелства нуждата от ефективни канали за комуникация е жизнена. Указанията на Националният център по киберсигурност показват, че няма причина "Зум" да не се използва за срещи от този род", е казал говорител на министър-председателя пред телевизията.

“Зум" се отнася изключително сериозно към неприкосновеността, сигурността и доверието на своите потребители", се казва в изявление на платформата.